Getuigen en politie

Getuigen
Getuigen zijn heel belangrijk om uw autoschade te kunnen verhalen. En om te voorkomen dat u eventueel strafrechtelijk wordt vervolgd. Vraag na een aanrijding meteen de identiteit op van de bestuurder van de auto van de tegenpartij en noteer deze. Schrijf desnoods de kentekens op van auto’s waarvan de bestuurder de aanrijding waarschijnlijk heeft zien gebeuren.
De meest nuttige getuigen zijn neutrale buitenstaanders. De verzekeraar, en als het zover komt de rechter, hechten bijvoorbeeld meer waarde aan de verklaring van volwassenen en buitenstaanders dan die van familie en kleine kinderen.

Wanneer politie erbij
Bij een ernstig ongeval (letsel, flinke materiële schade) moet de politie altijd gebeld worden. Zonodig ook de ambulance via 1-1-2. Gaat het om geringe schade en is men het met elkaar eens over de toedracht, dan is tussenkomst van de politie niet noodzakelijk. Zorg wel dat het schadeformulier ondertekend wordt. Zo niet: alsnog politie erbij.

De bemoeienis van de politie kan een hoop gedoe voorkomen. Ook bij eenvoudige aanrijdingen. De aantekeningen in een politierapport (registratieset) kunnen bijvoorbeeld van nut zijn als de tegenpartij achteraf ineens met een heel andere lezing van het gebeurde komt.

Lees meer over:

Wij werken voor- en zijn aangesloten bij: