Betrokkenen niet bekend

Regelmatig ontstaat schade door een verkeersgedraging van iemand die niet is te identificeren. De dader rijdt snel door of u heeft hem helemaal niet gezien, zoals bij parkeerschades. U kunt dan een beroep doen op het Waarborgfonds. Let u daarbij op het volgende:

1 De schade moet veroorzaakt zijn door een Nederlands motorrijtuig: (trolley)bus, (vracht)auto, aanhanger, caravan, motorfiets, bromfiets, snorfiets en tractor.
2 Trams en treinen vallen niet onder het begrip motorrijtuig.
3 U moet werkelijk moeite doen om de identiteit van de dader te achterhalen. Minimaal dient u aangifte te doen bij de politie, waarbij de politie op de plaats van het voorval rapport op moet maken. Houd ook een buurtonderzoek, als dat zou kunnen helpen. Probeer werkelijk getuigen te achterhalen; het Waarborgfonds verwacht van u een actieve houding.
4 Vooral belangrijk bij parkeerschades: u moet bewijzen dat de aangetroffen schade niet is ontstaan bij een andere gelegenheid. Zorg –indien mogelijk– voor getuigen. Laat getuigen en een schade-expert (evt. politie) kijken naar sporen zoals lakschilfers, glassplinters, bumperafdrukken etc.
5 Laat de auto staan totdat u aangifte heeft gedaan.

Let op
Schade veroorzaakt door een fietser, een vandaal of een vallende tak, vergoedt het Waarborgfonds dus niet. Schade als gevolg van een voorwerp op de weg (afgebroken uitlaatpijp) vergoedt het Waarborgfonds weer wel. Tenzij het voorwerp al enige tijd rondslingert op de weg, dan is de wegbeheerder aansprakelijk.

Wij werken voor- en zijn aangesloten bij: