Autoschade herstellen. Hoe werkt het?

De administratie

Autoschade personenwagenAls eerste voeren wij de gegevens van uw auto in ons computersysteem en bepalen de schadeomvang in overleg met uw verzekering. Er worden foto’s genomen van de schade en doorgestuurd naar uw verzekerings-maatschappij. In een Audatex-schaderapport wordt de schade vastgelegd. Dit rapport bevat alle benodigde informatie. Er worden gegevens van de auto, beschadigde onderdelen en de te verrichten werkzaamheden genoteerd. Dit wordt berekend en hierna volgt een exact schadebedrag. Maar… ondertussen bent u al lang weer op weg met een van onze leenauto’s!

  • Demontage

We beginnen het herstel van de autoschade met het demonteren van de beschadigde onderdelen.

  • Richten

Als uw auto forse schade heeft opgelopen, is het mogelijk dat uw auto opnieuw ‘gericht’ moet worden. We stellen de maatvoering af op de door de fabrikant opgegeven waarden met behulp van richtbanken en uitlijnapparatuur.

  • Vervangen onderdelen

Sommige onderdelen kunnen niet gerepareerd worden, en zullen vervangen worden. U bepaalt zelf of u originele, merkloze of gebruikte onderdelen wilt gebruiken om de beschadigde delen te vervangen. Uw keuze kan u veel geld besparen en het verschil betekenen tussen economisch total loss of niet.

  • Plaatwerk behandelen

Wij verzorgen het plaatwerken of uitdeuken van beschadigde plaatdelen. Wij herstellen ook kunststofdelen zoals bumpers en spoilers, zodat deze niet vervangen hoeven te worden. Het is zelfs mogelijk plaatdelen uit te deuken zonder dat deze daarna gespoten hoeven te worden (restylen). Dat is beter voor het milieu en uw portemonnee.

  • Voorwerk

Na de behandeling van het plaatwerk wordt de auto klaar gemaakt voor de spuiterij. Hierbij worden de niet te spuiten delen afgeplakt en de vervangen of herstelde delen worden geschuurd en voorzien van grondlak.

  • Kleurvoorbereiding

Aan de hand van de kleurnummers in de auto worden de bijbehorende stalen opgezocht in de computer. Op basis van het recept in de computer wordt de kleur gemengd in de verfmengmachine.

  • Spuiten

De autospuiter brengt in de spuitcabine zorgvuldig de nieuwe laklagen aan. Na het spuiten wordt de spuitcabine verhit voor het drogen van de nieuwe lak. Kleine delen worden infrarood gedroogd.

  • Afmonteren en kwaliteitscontrole

Nadat de auto de spuiterij heeft verlaten, worden de resterende onderdelen gemonteerd en krijgen nieuwe plaatdelen een anti-corrosie behandeling. Hierna vindt de laatste kwaliteitscontrole plaats en wordt uw auto schoongemaakt voor aflevering.

  • Controle en puntjes op de i

Tot slot wordt uw auto nog eens zorgvuldig gereinigd en gepoetst. Uw auto is pas écht klaar nadat wij een grondige controle op de gehele reparatie hebben uitgevoerd en het formulier voor vier jaar FOCWA-garantie voor u hebben ingevuld en ondertekend.

Wij werken voor- en zijn aangesloten bij: